Volg je natuur

Vorige Pagina 3 van 4 Volgende

Met BearFit sport je volgens de wetten van de natuur.

Wanneer je een beginnende sporter bent, ga je net als een welpje (baby beer), stapsgewijs leren hoe je sterker kunt worden. In de loop van de tijd vind je een eigen weg en ritme in de training die het beste bij je past.
 

 Reserveer een tijdstip dat het beste bij je past

Bij sommige beren gaat hun voorkeur uit naar zonnige, afgelegen plaatsen; bij overige beren is een koude en relatief koude omgeving ideaal. Er zijn beertypes die zich goed vertoeven in een tropisch klimaat en overige beren zoeken de uiterste extremen op zoals die van ijskoude temperaturen. Ongeacht wie je bent, ontdek je gaande weg welke tijdstip van de dag en temperaturen het beste bij je passen. Zo weet je wanneer je het beste in staat bent om te presteren en je reserveert je vaste tijdstip om te trainen. Je sport dus volgens jouw eigen natuur.
 

  Sport volgens de seizoenen

Jouw seizoensgebonden trainingen kunnen heel gevarieerd zijn. Dat is afhankelijk van het type beer waarvoor je kiest.  Een zwarte beer is het hele jaar bezig met een goed balans vinden tussen kracht en conditie. Daarom vind je deze beren regelmatig in zones waar de omstandigheden nagenoeg het hele jaar gelijk zijn (de gym). Kies je voor een panda beer, dan ben je het hele jaar bezig met je eigen ding en je maakt je geen zorgen over de omstandigheden om je heen. Een ijsbeer is in tegendeel, zeer afhankelijk van de meest barre, extreme omstandigheden om te overleven. Dat geldt meestal voor duursporters en personen die graag het uiterst uit zichzelf willen halen. De seizoenen hebben dus degelijk invloed op je trainingen en op de manier waarop je presteert. Je volgt de natuur.
 

 Leer sporten als de besten

Ervaren sporters weten als geen ander hoe ze hun krachten kunnen verdelen. Het hele jaar rond in optimale vorm is haast onmogelijk. Je hebt periodes voor hersteltrainingen, seizoenen om op te bouwen en tijd om te presteren. Zelfs je vakantietijd speelt hierbij een belangrijke rol. Met seizoensgebonden trainingen leer je op welk moment je het beste in staat bent om een specifieke training uit te voeren. Het heeft weinig nut om jezelf uit te putten in de winter terwijl je in de zomer er helemal topfit eruit wil zien. Daarvoor heb je een opbouw nodig. Je bearcoaches stellen je trainingsprogramma dusdanig samen, dat je op het juiste moment, het meest in vorm bent.


Voorbeeld van een beer in wording

Voor vele sporters is het belangrijk om te pieken in de zomer. Ga jij in juli een triatlon trotseren of wil je dan strak in pak zijn? Dan zorgt je BearFit programma ervoor dat je in de lente opbouwt, net als een beer die uit haar winterslaap komt. Zo train je om blessures te voorkomen bijvoorbeeld. Heb je de top behaald in de zomer, dan is het tijd om te herstellen, wat rustiger aan te doen. Zo bereid je jezelf voor op de winterslaap. Jij als BearFit lid gaat in de herfst jouw lichaam voorbereiden op de winter door meer te gaan focusen op krachtsport en herstel. In de winter neemt krachtsport de hoofdrol en je zult het komende seizoen sterker zijn dan voorheen. In de lente van het volgend jaar ontwaak je weer en het cyclus herhaalt zich weer, met het verschil dat je elk jaar steeds sterker bent dan voorheen!

 

Open op afspraak

*Maandag     
07.00 - 12.00  en 15.00 - 18.00
*Dinsdag     
15.00 - 20.00
*Woensdag  
19.00 - 20.30 (Pilates)
*Donderdag
09.30 - 17.30
*Vrijdag      
13.00 - 17.00

Gesloten
Zaterdag
 Zondag (rustdag) 
Nationale feestdagen

Voor afwijkende tijden, gelieve persoonlijk contact op te nemen met je BearCoach.

© 2016 - 2023 BearFit NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel